Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Gevaren van afleiding ervaren op speciale 3D-bike - donderdag 18 oktober in Bedum
Gepubliceerd op woensdag 17 oktober 2018

Gevaren van afleiding ervaren op speciale 3D-bike - donderdag 18 oktober in Bedum
 
Slingeren, bijna-botsingen of echte ongelukken. Fietsers die appen in het verkeer zorgen vaak voor  gevaarlijke situaties. Om dit te ervaren kunnen bezoekers van de markt en andere voorbijgangers op 18 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats de Vlijt in Bedum virtueel de gevaren van afleiding op de fiets meemaken op de speciale '3D Afleiding Bike'. De virtuele fiets is door Verkeerswijzer Groningen ontwikkeld en wordt in de provincie Groningen ingezet als onderdeel van de landelijke verkeersveiligheidscampagne MONO.

Afleiding in het verkeer
De 3D Afleiding Bike wordt ingezet om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de provincie Groningen. Op de fiets ervaren deelnemers met behulp van een 3D-bril in een Virtual Reality-wereld wat het effect is van afleiding op de fiets. Doordat ze het zelf ervaren, is de kans het grootst dat ze in het vervolg niet meer appen op de fiets of hun telefoon op stil zetten.

MONO-campagne
Half september presenteerde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de MONO-campagne  om minder fietsers en automobilisten sociale media te laten gebruiken tijdens het rijden. Weggebruikers worden gestimuleerd om hun telefoon tijdens het rijden op stil te zetten of aan de kant te leggen. Ook worden mensen in hun omgeving ontmoetigd om berichten te sturen naar mensen waarvan ze weten dat ze onderweg zijn. Dit gebeurt onder meer met borden langs de weg en radio- en tv-spotjes. De boodschap van de campagne is: rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg. De campagne gaat meerdere jaren duren. De MONO-campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), in samenwerking met VVN, ANWB, Flitsmeister, Fietsersbond, Nederland-ICT, TeamAlert en de gezamenlijke provincies.

Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen. Meer weten? www.verkeerswijzergroningen.nl

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM