Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
GemeenteBelangen Het Hogeland naar Noordwolde op dinsdag 8 oktober
Gepubliceerd op maandag 07 oktober 2019

GemeenteBelangen Het Hogeland naar Noordwolde op dinsdag 8 oktober

Als vervolg op de goed bezochte openbare bijeenkomsten, de zogenaamde schaduwfractieberaden  te Eenrum, Winsum en Oosteinde op 8 september j.l.  gaat GemeenteBelangen Het Hogeland nu naar Noordwolde.  En wel op dinsdagavond 8 oktober a.s. in het dorpshuis De Woldstee, Noordwolderweg 26, te Noordwolde. Aanvang 20.00 uur, inloop om 19.45 uur.
 
Tijdens de nuttige bijeenkomst te Oosteinde hadden we twee sprekers, de heer Jaap Kap uit Oudeschip. Jaap Kap sprak enthousiast over een toekomstige mogelijkheid de woonhuizen in Oudeschip  via de al aanwezige gasbuizen van waterstof te voorzien in plaats van aardgas, een boeiende uitdaging. Onder andere in combinatie met windmolens.

En ons lid Eltjo Dijkhuis hield als wethouder van de gemeente Het Hogeland en als dagelijks bestuurslid van Groningen Seaports een boeiend betoog over het wel en wee van de Eemshaven. De Eemshaven wordt geconfronteerd met snelle wijzigingen zoals in energiehaven aan zee, naast de reeds aanwezige windparken op land en zee en de toekomstige windparken op zee + land en de energietransitie.  De havenbeheerder Groningen Seaports en de gemeente Het Hogeland willen dat de Eemshaven een spil blijft in de energievoorziening. Er wordt daarom gewerkt aan een energiestrategie, mede gelet op de huidige en toekomstige vestiging(en) van databedrijven, zoals nu bijvoorbeeld Google.

Te Noordwolde zullen wij René Bolhuis van  het bedrijf Horus uit Bedum als spreker verwelkomen. Bij dit bedrijf wordt gewerkt aan indrukwekkende zaken.
Met 24 man worden hardware en software voor zogeheten mobile mapping ontwikkeld: Dit betekent omgevingen in kaart brengen met 360 graden video en sensoren, objecten herkennen en de gegevens slim analyseren. Zo worden ze bijvoorbeeld ingeschakeld om met video en sensoren de veiligheid van evenementen te bewaken of om Champions League wedstrijden in 360 graden uit te zenden. https://horus.nu/
Dus naast aandacht voor Noordwolde en omstreken, het bedrijf Horus,  zullen mede de dagelijkse en politieke actualiteiten belangrijke agendapunten zijn.

Onder de naam   “schaduwfractieberaad” houdt GemeenteBelangen Het Hogeland  openbare bijeenkomsten in onze nieuwe gemeente Het Hogeland. Een belangrijk doel van deze bijeenkomsten is om ter plekke zichtbaar te zijn voor de inwoners, bedrijven en organisaties in de nieuwe  –  wel hele grote  –  gemeente. Dus niet alleen tijdens de verkiezingen.
Tijdens deze bijeenkomsten kan zowel kennis worden gemaakt als gedachten worden uitgewisseld met onze raadsleden, wethouder en politieke vereniging.

Belangstellenden en insprekers zijn altijd welkom tijdens zo`n openbare schaduwfractieberaad.
GemeenteBelangen vervolgt hiermee  een jarenlange aanpak van haar contact met zowel haar leden als alle betrokkenen in onze gemeente.

Organisaties als bijv. Dorpsbelangen en bedrijven kunnen ook het initiatief nemen voor een uitnodiging aan GemeenteBelangen voor een schaduwfractieberaad. Informatie hierover is onder andere te verkrijgen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

En inmiddels is bekend dat GemeenteBelangen met haar schaduwfractieberaad op maandagavond 4 november a.s. te Zoutkamp aanwezig zal zijn en wel in een zaal van restaurant ZK 86.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM