Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Exposities in de Meenschaar
Gepubliceerd op woensdag 15 november 2017

In de Meenschaar, Kapelstraat 9 zijn twee exposities te bewonderen: in de hal fotowerk van het Groninger landschap van Gerrit de Vries (thema’s: licht, lucht, land en water) en in de kantine geschilderde automobielen van beeldend kunstenaar Frans Hage.

Tot en met 31 januari 2018 zijn de werken te bezichtigen.

 

FRANS HAGE
Frans Hage is beeldend kunstenaar en docent en hij verzorgt al vele jaren teken- en schildercursussen bij de stichting Welzijn Bedum. Ook is hij actief in het Zonnehuis in Zuidhorn waar hij werkt met mensen met lichamelijke beperkingen.

Exposities in de Meenschaar in Bedum - Frans Hage en Gerrit de Vries

Frans heeft van jongs af een sterke interesse voor auto’s, bouwde als kind al modellen als Jaguars en MG’s. Frans: “Als kind was ik vaak in onze schuur en in de tuin. Daar kon ik mijn fantasie uitleven. Ik mocht al het gereedschap van mijn vader gebruiken en ik timmerde en soldeerde er lustig op los. Raceauto’s en motoren creëerde ik, vaak van aardappelkistjes, gekregen van de buurman die boer was. Van knopen en klosjes uit het naaikistje van mijn moeder werden de knoppen en klokjes gemaakt. Ook werd daar wel eens een wekker voor gesloopt. En in mijn fantasie racete ik dan op denkbeeldige circuits”.
In 2000 begon hij zelf automobielen te tekenen, eerst potlood, later ook met pastelkrijt en acrylverf. In veel van z’n schilderwerken is de auto ingepast in een Groninger landschap.

GERRIT DE VRIES
Gerrit de Vries is geboren in Bedum (1957), maar opgegroeid in Winsum (Gn). Zijn huidige woonplaats is Warffum. Vanaf zijn jeugdjaren was Gerrit vooral actief met tekenen en schilderen. Zo rond 1979 groeide zijn belangstelling voor de fotografie.
Door het werken met de grafische druktechniek etsen is er interesse en een voorliefde voor het Claire Obscure ontstaan. Er ontstond een groeiende bewondering voor het toepassen van licht in het werk zoals door Rembrandt. De landschapsfotografie van Gerrit wordt vergeleken met de sfeer van 17-eeuwse landschapschilders, met name Jacob van Ruisdael. Verder zijn sommige Ploegschilders, met name Jannes de Vries en Johan Dijkstra, een bron van inspiratie.
Deze mix van invloeden is bepalend voor het fotowerk dat Gerrit momenteel maakt. Het werken met licht vormt de basis voor Gerrit zijn fotografie. De foto's zijn veel in de omgeving van Warffum gemaakt. Hij heeft met z’n werk diverse prijzen gewonnen.

Exposities in de Meenschaar in Bedum - Frans Hage en Gerrit de Vries
Tulpenveld met witte wolken

Bij de werken zijn de contactgegevens van de kunstenaars zichtbaar, voor het geval u interesse hebt in een schilderij of fotoafdruk.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM