Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Expositie Van Veiling tot Brandweer
Gepubliceerd op maandag 21 april 2014

Op Koningsdag presenteert de Historische vereniging Loppersum een tentoonstelling in het Lopster Dorpshuis. Overkoepelend thema is: van veiling tot Brandweer.

Tot 1960 was Loppersum beroemd vanwege zijn bessentuinen en de veiling Pomona. Pomona stond sinds 1922 vlak bij het spoor, in het gebouw waar nu de Brandweer huist. Verhandelde waar – fruit en groente – kon direct de goederentreinen in. In de jaren zestig werd de bessenteelt onrendabel. De beroemde veiling ging ter ziele. Achtereenvolgens trok een bedrijf van landbouwwerktuigen en –machines (Van Driel & Van Drosten BV) in het veilinggebouw, de gemeente Loppersum en ten slotte, tot de dag van vandaag, de Brandweer.

Expositie Van Veiling tot Brandweer - Loppersum 26 april 2014

Veiling op vrijmarkt
De Historische Vereniging exposeert prachtige foto’s uit de geschiedenis van het veilinggebouw en Station Loppersum. Daarnaast zijn er dorpsfoto’s te bekijken, boeken (1960-2000) en kleding te bekijken van een Lopster boerenfamilie. De tentoonstelling tijdens de grootste vrijmarkt van het noorden is gratis toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Ons Dorpshuis, Wirdumerweg 21 in Loppersum.

Zie ook: http://www.hvloppersum.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM