Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
De vijfde Walfridusvoettocht Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 25 augustus 2015

De vijfde Walfridusvoettocht Bedum 

Wandelen met Walfridus
In het oudste Cultuurlandschap
van West-Europa


De vijfde Walfridusvoettocht.

Een nieuwe start van de  tocht  die voor het laatst werd gehouden in 2013 . De organisatie is overgenomen door de werkgroep Walfridusvoettocht onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Kulturele Kommissie Bedum. De werkgroep wordt terzijde gestaan door de VVV die de inschrijving voor haar rekening neemt.

Een nieuwe start met elk jaar op de eerste zaterdag van september een wandeltocht van ca 15 en ca 30 km. Het centrale punt zal steeds de Walfriduskerk in het centrum van Bedum zijn. Vandaar dat de naam Walfridusvoettocht gehandhaafd blijft.
De  tocht van dit jaar zal voor een groot gedeelte gaan via de route van de culturele voettocht van 2008 maar wordt in omgekeerde volgorde gelopen. In 2008 gingen we eerst richting Zuidwolde en dit jaar is Zuidwolde de laatste doorkomstplaats.

Het doel is om in toekomst  de Walfridusvoettocht uit te laten groeien tot een 24 uurs evenement. Daarbij worden de eerder gelopen voettochtten samengevoegd.  Er bestaat de mogelijkheid om 3 tochten naar keuze achter elkaar te lopen  met  een maximale afstand van ca. 100 kilometer. Eerst maar de start op 5 september 2015, die uit 2 routes bestaat van ca. 15 en 30 kilometer.

Inschrijven voor de voettocht per mail is nog mogelijk tot 25 augustus. Vanaf de 25e kan men zich nog wel melden bij de VVV aan de Kapelstraat maar dan is het inschrijfgeld verhoogd naar  € 7,50.
De start van de 30 km-wandelaars is tussen 8.00 en 9.30 uur en de 15km-lopers starten tussen 8.30 en 10.00 uur. De lopers dienen zich te melden in Hotel Gemeentehuis, Grotestraat in Bedum.
Het is niet mogelijk om uw hond mee te nemen tijdens de Walfridusvoettocht.
Ook voor het volgend jaar is de datum al bekend. Dat wordt 3 september 2016.

De werkgroep Walfridusvoettocht Bedum

augustus 2015

Zie ook: http://www.walfridusvoettocht.nl/ 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM