Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
De Grode Grunneger Oavend op donderdag 15 maart
Gepubliceerd op maandag 12 maart 2018

De Grode Grunneger Oavend - Wat weet jij nou helemaal van het Gronings?

 

De Grode Grunneger Oavend: Wat weet jij nou

helemaal van het Gronings? 

 

Twee dagen voorafgaande aan het jaarlijkse taalevent Dag van de Grunneger toal vindt de Grode Grunneger Oavend plaats; een wel heel bijzondere en bonte avond waar ‘de stand van t Grunnegs’ onder de loep wordt genomen. Zit er nog toekomstmuziek in de moedertaal van Groningen of is het een zinkend schip? De Grode Grunneger Oavend wordt gehouden in het Der Aa-Theater in de stad en heeft een avondvullend programma.

Centraal onderdeel van de avond is de Grunneger quiz samengesteld door Ingeborg Nienhuis (publicist en docente Gronings) en onder leiding van RTV Noord-man Wiebe Klijnstra, bekend van Klouk en De Noordmannen. Marlene Bakker is van de partij en zit onder andere in de jury en er is muziek van VanDeStraat, de huisband van de avond met frontman Olaf Vos, en Grunneger soul van Theo de Groot & Roger Goudsmit. Columnist Herman Sandman komt langs en verdiept zich in de zonnige en donkere toekomst van het Gronings. En natuurlijk mag de ‘Godfather van t Grunnegs’ Henk Scholte niet ontbreken op een avond als deze. De presentatie is in handen van Theo de Groot (theatermaker en docent Groninger taal en letterkunde) en Rolf Schreuder is de man van de techniek.

De Grode Grunneger Oavend - Wat weet jij nou helemaal van het Gronings?

De Grode Grunneger Oavend - Wat weet jij nou helemaal van het Gronings? 

De Dag van de Grunneger toal en de Grode Grunneger Oavend worden georganiseerd door Centrum Groninger Taal & Cultuur (Huis van de Groninger Cultuur en Bureau Groninger Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG)),  Groninger Forum, Stichting t Grunneger Bouk en de Groninger Archieven. Beide taalevents worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Groningen.

Kijk voor meer informatie op de website www.webloug.nl

Grode Grunneger Oavend
Donderdag 15 maart van 20.30 – 22.30 uur
Locatie: der Aa-Theater in Groningen
Reserveren kan via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Toegang gratis

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM