Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo speelt internationaal korfbal - donderdagavond 7 november
Gepubliceerd op maandag 04 november 2019

DWA Argo speelt internationaal korfbal - donderdagavond 7 november

Op donderdag 7 november wordt het een bijzondere avond voor zowel de spelers als begeleiders van de korfbalvereniging DWA/Argo. Op deze avond zal DWA/Argo het opnemen tegen de nationale teams van Marokko en de Filipijnen. Tevens treedt een selectie van een van de eerste korfbalclubs van Marokko, uit de provincie Nador, aan. De wedstrijden vinden plaats in de Ripperdahal te Winsum vanaf 19.00 uur.

Trainer-coach André Pettinga heeft de teams uit Marokko en de Filipijnen uitgenodigd om in voorbereiding op een internationaal toernooi in Stadskanaal eerst tegen DWA/Argo te komen spelen. DWA/Argo zal aantreden met een mix van jonge spelers uit de senioren 1, 2 en 3 alsmede spelers uit de A’s.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren: Sporthuis Winsum, Roy Wolzak, kantine Ripperdahal Winsum en Café The Jolly Cat.

DWA Argo speelt internationaal korfbal - donderdagavond 7 november
Nador Mediterrane

Korfbal in Marokko sinds 2010
In Marokko wordt ongeveer sinds 2010 gekorfbald. In 2012 is in Marokko de eerste korfbalclub opgericht in de provincie Nador. Inmiddels zijn er meer dan 150 trainende spelers geregistreerd. Deze spelers zijn ook bezig om het korfbal in andere regio’s van Marokko te introduceren.

DWA Argo speelt internationaal korfbal - donderdagavond 7 november
nationale team Marokko

In 2015 werd de Marokkaanse Korfbal Associatie opgericht. In het zelfde jaar sloot deze bond zich aan bij de IKF (Internationale Korfbal Federatie). Er zijn inmiddels zeven clubs in Marokko en het nationale team heeft al aan meerdere evenementen deelgenomen.

DWA Argo speelt internationaal korfbal - donderdagavond 7 november
nationale team Filipijnen

Filipijnen korfbalt vanaf 2007
De Filipijnse korfbalfederatie werd in 2007 opgericht. Het land trad in 2014 toe tot de IKF. De sport wordt in de Filipijnen voornamelijk op universiteiten gespeeld en inmiddels is dat op 20 universiteiten het geval.

Voorbereiding op zaalcompetitie
Voor DWA/Argo zijn de duels tegen Marokko en de Filipijnen een mooie manier om voor te bereiden op de naderende zaalcompetitie. Op 23 november gaat de zaalcompetitie van start.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM