Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Culinair genieten in provincie Groningen - Restaurant de Molenaar in Onderdendam
Gepubliceerd op vrijdag 01 maart 2019

Proef de ongezouten waarheid’ tijdens Nierstichting Restaurant Driedaagse. 

Op 12, 13 en 14 maart vindt de tweede, landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse plaats. Tijdens deze dagen serveren restaurants door heel Nederland een speciaal tasting-menu, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit smaakevenement wil de Nierstichting, in samenwerking met o.a. Koninklijke Horeca Nederland (KNH) en restaurateurs, een groot publiek aanspreken en laten proeven hoe smaakvol eten met minder zout is. In de provincie Groningen kan dat bij De Rietschans, De Paalkoepel (Haren), Herberg Onder de Linden (Aduard), Restaurant de Molenaar (Onderdendam), Houdt van Eten, Restaurant Voilà (Groningen).

Culinair genieten in provincie Groningen - Restaurant de Molenaar in Onderdendam
Chef-kok Thomas Beekhuis, De Rietschans: “Zonder zout, maar bomvol smaak! Dat wordt ons streven voor dit culinair evenement. Een mooie uitdaging voor ons keukenteam om het uiterste uit onze producten te halen en aandacht te geven aan de Nierstichting.”


Te zout
Nederlanders eten op jaarbasis gemiddeld een kilo te veel zout per persoon. En dat is erg slecht voor de nieren. Maar liefst 1.7 miljoen Nederlanders heeft nierschade, dit komt neer op circa 10% van onze bevolking. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in. Minder zout eten helpt nierschade voorkomen”.
 
Partners
Voor partner Koninklijke Horeca Nederland is de gezondheid van de gast een zeer belangrijk thema. Bernadet Naber, woordvoerder van KNH: ‘Met de Restaurant Driedaagse willen we onze gasten en het Nederlandse publiek bewuster maken van minder zout eten.’ Daarnaast zijn Resengo, Vitam, Activy, Koppert Cress en Scelta Mushrooms partner van het evenement.
 
Online reserveren
Restaurantbezoekers kunnen een tafel reserveren op www.restaurantdriedaagse.nl voor een lunch of diner vanaf 3 gangen in één van de deelnemende restaurants.
 
Landelijk uitgebreid
Tijdens de succesvolle eerste editie (maart 2018) ontvingen 100 restaurants ruim 3500 gasten. Door het grote draagvlak bij zowel publiek als restaurants is de Nierstichting Restaurant Driedaagse dit  jaar landelijk verder uitgebreid.
 
De Nierstichting Restaurant Driedaagse is onderdeel van de landelijke zoutpreventie campagne die in maart start.

 

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM