Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Concertante Choral Evensong in Nederlands Hervormde Kerk Noordwolde op zaterdag 29 september
Gepubliceerd op dinsdag 18 september 2018

Concertante Choral Evensong in Nederlands Hervormde Kerk Noordwolde op zaterdag 29 september

Op zaterdag 29 september vindt er om 20.00 uur een Concertante Choral Evensong plaats met het internationale projectkoor van Noord-Nederland de Dutch Choral Singers olv Henk de Vries mmv Anna Buijze, organiste. Gezongen wordt muziek van Duitse en Engelse bodem, variërend van Hassler, Bach en Distler & Byrd, Tallis en Baldwin.
 
De avond zal voornamelijk bestaan uit muziek van Engelse en Duitse bodem zoals die gezongen wordt in een Choral Evensong, oftewel een avonddienst of vesper die dagelijks in Engeland wordt gezongen. In zo’n traditionele Evensong staan vaste liturgische gezangen die gezongen worden door het koor. Er wordt bijvoorbeeld altijd de lofzang van Maria gezongen en ook die van Simeon. Deze worden ook wel genoemd het Magnificat en Nunc Dimittis. Ook worden er onberijmde psalmen gezongen, the chants, die vergeleken kunnen  worden met meerstemmige Gregoriaanse gezangen.

Entree 10 euro pp incl hapje en drankje na afloop.

Henk de Vries (1979) heeft hoofdvak Orgel gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen  bij Johan Beeftink en Theo Jellema en studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Tevens studeerde hij, als tweede hoofdvak, Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.  Hij heeft in 2008 zijn tweejarige orgelspecialisatie met zeer goed gevolg afgerond voor de titel ´Master of Music' bij Theo Jellema, Jos van der Kooy en Prof. Wolgang Zerer aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg. In 2011 is Henk Cum Laude afgestudeerd als Orgeladviseur aan de LOTO, de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur.

Anna Buijze studeerde orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze heeft zich na haar studie toegelegd op het continuospel en speelt veelvuldig en met bevlogenheid mee in verschillende orkesten en ensembles. Ze is als organiste verbonden aan de kerk van Noordwolde.

De 'Dutch Choral Singers' treden op in binnen en buitenland. Het koor zal in oktober zingen in de grote kathedraal van Salisbury. In januari 2019 zingt het op uitnodiging in de Westminster Abbey & St. Pauls Cathedral in Londen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM