Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Concert zang, blokfluit en orgel in Hervormde Kerk Noordwolde op zaterdag 18 mei a.s.
Gepubliceerd op dinsdag 30 april 2019

Concert zang, blokfluit en orgel in Hervormde Kerk Noordwolde op zaterdag 18 mei 2019

Op zaterdag 18 mei vindt er in de Hervormde Kerk van Noordwolde (Grn) een concert plaats met zanger Agnes van Laar (sopraan), blokfluitist Jankees Braaksma en organiste Anna Buijze. Met deze bijzondere samenstelling wordt een creatief programma ten gehore gebracht dat reikt van de renaissance tot aan de hedendaagse klassieke muziek.

De verschillende klankkleuren van de sopraan, fluit en orgel geven samen én apart een prachtige klank en synergie. De drie enthousiaste musici zullen een divers programma ten gehore brengen met werken van onder meer G. Caccini, G.F. Handel, J.S. Bach en A. Part. Daarnaast zullen er op het fraaie Huisz-Freytag-Lohman-orgel ook solo orgelwerken te horen zijn.

Over de musici:

Sopraan Agnes van Laar (*1992) werkte als vocaal solist o.a. samen met Het Gelders Orkest o.l.v. Joop Schets, met Consensus Vocalis o.l.v. Klaas Stok, met het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen (Bach-Magnificat) en met Florilegium Musicum.

Anna Buijze (*1989) heeft zich na haar studie voornamelijk toegelegd op het continuospel en speelt veelvuldig en met bevlogenheid mee in verschillende orkesten en ensembles. Zij is als organiste ook verbonden aan de kerk van Noordwolde.

Jankees Braaksma (*1950) studeerde blokfluit aan de conservatoria van Groningen en Amsterdam en middeleeuwse muziek aan de Schola Cantorum Basiliensis in Bazel. Met zijn prijswinnende ensemble Super Librum concerteerde hij in de meeste Europese landen. Jankees bespeelt tijdens het concert ook een klein portatief orgel dat werd gebouwd door orgelbouwer Winold van der Putten.

Waar: Hervormde Kerk Noordwolde (Groningen), Noordwolderweg 29.
Wanneer: zaterdag 18 mei 2019.
Aanvang: 20.00u
Toegang: €10,- .

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM