Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Charles Dickens VVV - Kerstwandeling Bedum succesvol verlopen
Gepubliceerd op dinsdag 19 december 2017

Onder ideale weersomstandigheden werd vrijdag 15 december voor de derde keer de Charles Dickens VVV Kerst wandeling gehouden. De VVV vrijwilligers Bianca Nanninga , Ria Rode-Reinders en Yvonne Roona hadden een ongeveer 4,5 kilometer door een gedeelte van Bedum uitgezet.

Charles Dickens  VVV - Kerstwandeling Bedum succesvol verlopen
Mennie Wiegman , Nelly Wieringa en Henk van der Velde staan
klaar om de wandelaars vanuit de VVV-winkel te laten starten.

Zo'n 100 wandelaars, gewapend met een klein VVV kaarsje,  genoten van de uitgezette en hier en daar verlichte route en hier en daar de gezellige vuurkorven en de muzikale momenten onderweg. En van de verrassingen , zoals mandarijntjes van Jumbo, chocolademelk van PLUS, kerstbrood  van Klaes Hoekstra en worst van Tonny Teerling. De lekkernijen werden uitgedeeld, vanuit verschillende kraampjes van Uniek Verhuur en een kraampje van Piet Lanting Antiek.  De vrijwilligers van de VVV Bedum bedanken de plaatselijke ondernemers voor hun spontane medewerking. De wandelaars , die op enkele plekken door een verkeersregelaar werden begeleid ,  verschenen enkele in de prachtige kledingstijl uit de periode van de Victoriaanse tijd en Charles Dickens kleding.
 
De bijzondere wandeling ging van start vanaf de VVV locatie en de wandelaars werden bij het Walfridusbeeld reeds getrakteerd op een muzikale bijdrage. Daarna richting de Goede Herderkerk. Een monumentale plek om even rond te kijken en stil te staan bij de rijkdom van de architect Egbert Reitsma. Met de prachtige raamdecoraties.  In de Goede Herderkerk kon men genieten van een muzikale bijdrage van het koor Cecilia van de Katholieke kerk in Bedum. Geheel in Dickensstijl zong het koor verschillende kerstliederen. De vrijwilligers van de Goede Herderkerk waren  aanwezig , om de wandelaars te begeleiden. Daarnaast  was er een jury  aanwezig,  die de prachtige Charles Dickens kleding van verschillende wandelaars ging  jureren. Voor 6 wandelaars in hun Charles Dickens  kleding werd een prijsje beschikbaar gesteld! Langs de route was op verschillende locaties sfeervol verlichting aangebracht , richting de nieuwe woonwijk Ter Laan. Ook daar kon men genieten van de muziek van een blokfluitgroepje van 3 fluitmaatjes. De 3 dames hadden zich spontaan aangemeld bij de VVV om een muzikale invulling te geven met kerstliedjes , wat zeer gewaardeerd werd. De VVV - kerstwandeling eindigde in oud - Bedum bij Hotel 't Gemeentehuis , waar als afsluiting nog een traktatie stond te wachten. De VVV - vrijwilligers konden na de wandeling  spontane positieve  reacties in ontvangst nemen , mede dankzij ondernemers en buurtbewoners aan de route.
 
©foto Henk Huitsing.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM