Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Casemanager dementie bij VoorElkaar in Zuidwolde - vrijdag 5 oktober
Gepubliceerd op maandag 01 oktober 2018

Casemanager dementie bij VoorElkaar in Zuidwolde - vrijdag 5 oktober

Een casemanager helpt mensen met dementie langer thuis te blijven.  Maar weinig patiënten weten ervan.

Vergeetachtigheid en dan?
We worden in de maatschappij steeds meer geconfronteerd met buurtgenoten die vergeetachtig worden, ook in een dorp zoals Zuidwolde en Noordwolde. Als buren kunnen bepaalde dingen je opvallen, de gordijnen gaan steeds later open, afspraken worden vergeten, dingen kunnen niet gevonden worden, je buurman of buurvrouw lijkt steeds meer af te vallen of er worden je dingen verweten die je helemaal niet hebt gedaan. Hoe ga je hier dan mee om? Wat kun je doen en wat kun je beter laten? Wat is er aan de hand en is het nodig om bijvoorbeeld hulp in te roepen.

Zo zijn er heel veel vragen waarop je vaak het antwoord niet weet. In dergelijke situaties is het mogelijk om contact te zoeken met een casemanager dementie die werkzaam is bij de thuiszorg. Dit  is een gespecialiseerd verpleegkundige op het gebied van dementie die ouderen met geheugenproblematiek regelmatig thuis kan bezoeken. Elke oudere met geheugenproblematiek heeft vanuit de zorgverzekering recht op begeleiding van een casemanager dementie.

Tijdens de dorpshuiskamer van 5 oktober is Jellie de Roo als casemanager dementie aanwezig en zal u informatie verstrekken rondom haar functie en de dagelijks praktijk. Aanvang 15.30 uur.

Najaarsprogramma
Iedere eerste en derde vrijdagmiddag van de maand is het extra gezellig in Zuidwolde:  in de dorpshuiskamer zijn jong en oud welkom.  Vrijwilligers van VoorElkaar zijn dan in De Kern voor een praatje of om samen een oplossing voor een hulpvraag te vinden.
Dit najaar zijn er op verschillende vrijdagmiddagen activiteiten gepland.  De tussenliggende vrijdagen zijn koffie en theemiddagen.

5 oktober:    een casemanager dementie informeert
              ons over haar werk
2 november:   repaircafé
16 november:  informatie over het Steunpunt Mantelzorg
21 december:  Kerstboompjes vouwen met kinderen

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM