Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Brassband Heman Zuidwolde viert 100 jarig bestaan met feestelijk Jubileumconcert
Gepubliceerd op zondag 11 mei 2014

12 april 2014 is het 100 jaar geleden dat  Brassband Heman  is opgericht. Oorspronkelijk gestart als fanfare en sinds 1977 actief als Brassband. Heman maakte in de jaren 80-90 een enorme groei door en is sinds de jaren 90 uitkomend in de eerste divisie. De Brassband behaalde meerdere Nederlandse Kampioenstitel en EuroBrass kampioenstitels. Als bekroning op al dit werk kwam Heman in 2012 in de B- divisie uit op de Europese Brassband Kampioenschappen. Niet onverdienstelijk behaalde Heman daar in een tweede plaats.

Brassband Heman Zuidwolde viert 100 jarig bestaan met feestelijk Jubileumconcert
 foto: Arno van der Heijden

Bekende Brassband dirigenten hebben voor Brassband Heman gestaan, zoals Tjeerd Brouwer, Jappie Dijkstra, Jappie Kuipers, Sietse Hamersma en Anne van den Berg. Sinds Januari zwaait Gerk Huisma de scepter bij Brassband Heman. Onder zijn bezielende leiding zal het Jubileumconcert op 17 mei plaatsvinden.

Om dit concert een extra feestelijk tintje te geven, heeft Heman een speciale gast uitgenodigd; Arno van der Heyden. Arno van der Heyden is een veelzijdige Groninger, zijn CV is gevuld als cabaretier, chansonnier, presentator, spreekstalmeester en acteur. Een zeer veelzijdige solist die ook zijn Groningse kant laat zien op dit concert.

Naast de liedjes van Arno zal Heman uiteraard ook eigen Brassband repertoire spelen. Originele brassband werken zoals het  grote werk London Overture van Philip Sparke passeert de reveu en ook komen  eigen solisten uit  Brassband Heman aan bod. Kortom: een programma dat past bij een feestelijke avond.

Wilt u dit feest met ons meevieren?
Het Jubileumconcert van Brassband Heman vindt plaats op zaterdag 17 mei in de Maranathakerk te Bedum (Grotestraat 33) en begint om 20.00 uur.
De toegangsprijs is € 15.- (donateurs betalen € 12.50). Kaarten zijn te reserveren via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM