Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Bedumer Winterloop een ongekend succes!
Gepubliceerd op maandag 03 februari 2020

Afgelopen week werd voor de tiende keer de Bedumer Winterloop gehouden en dat werd een doorslaand succes. Zaterdagavond mocht voorzitter Klaes Hoekstra de voorlopige eindstand bekend maken in de overvolle feesttent op het Versplein in Bedum. Na de recordopbrengst van vorig jaar van € 118.000,- was de verwachting dat het plafond wel bereikt was, echter bleek het onmogelijke waar. Maar liefst € 139.975,- werd er bijeengesprokkeld voor de zeven uitgezochte onderzoeken van het UMCG Kanker Researchfonds. Geweldig dat door de inzet van de vele vrijwilligers, lopers, sponsoren en het team dit enerverende evenement gerealiseerd kan worden. Super trots zijn wij op Bedum!

Bedumer Winterloop 2020 een ongekend succes!

Traditioneel is de start van de Bedumer Winterloop altijd bij Gerrit Koning van restaurant Caenerij op de dinsdagavond. De benefietavond wordt altijd door hem aangeboden aan ondernemend Bedum. Hoofdgast was de bekende longarts Sander de Hosson. Deze man is o.a. de initiator van de koppelbedden en hij kreeg dan ook een koppelbed aangeboden door het team van de Bedumer Winterloop. De Hosson schonk dit bed door aan het UMCG. Woensdagmorgen ging het team op stap met twee onderzoekers van het UMCG naar de basisscholen in Bedum voor een educatief ochtendje. Zij vertelden de kinderen wat kanker nu eigenlijk is en hoe dit kan ontstaan. De avond werd ingevuld met een Aziatische buffet door Colourful het Hogeland.  De donderdagavond was er een speciale thema-avond over kanker. Hier vertelden professor Steven de Jong en Merel Henning van de Stichting Merels Wereld over hun bijzondere werk. Het team van de Bedumer Winterloop was met name onder de indruk van Merels vechtlust voor longonderzoek wereldwijd, waarop werd besloten haar € 3000,- te doneren voor haar Stichting.

Vrijdagavond om 18.00 uur werd de Bedumer Winterloop geopend door onze nieuwbakken burgemeester Henk Jan Bolding van Gemeente Het Hogeland. Aansluitend arriveerde de carnavalswagen met Prins Jan de vijfde, kapsters Geralda en Esther en de adjudanten van de carnavalsvereniging Kloosterburen om vervolgens de 24 uurs Knipstube te openen in Hotel ‘t Gemeentehuis. Er waren vele activiteiten op en rond het Versplein. Colourful het Hogeland verzorgde de wereldse hapje. Niels van Os verzorgde o.a. een trainingsavond met de tweevoudig wereldkampioen kickboksen Sarél de Jong en Jasmijn Tempel. De zwemclub van Aqua Bedum hield een swim challenge en de volleybalmeiden haalden sponsorgeld op door twaalf uur te volleyballen en waxinelichtjes te verkopen. De avond werd afgesloten door de coverband Melrose, die zeker geen onbekende in Bedum is.

Zaterdagmorgen werd er zoals altijd gestart met een dorpsontbijt voor vrijwilligers en inwoners. Hierna kon men zich laten inschrijven voor de wandeltocht van 5 of 12.5 km. Dit nieuwe onderdeel kon rekenen op zo’n 200 deelnemers. Onderweg waren er twee smakelijke en interessante stops bij o.a. boer van der Giezen in Onderdendam en in Fraamklap bij Bosch. Om 13.00 uur startte de uiteindelijke winterloop met de wandelaars, schoolkinderen, bedrijventeams en de volwassenen/oudere jeugd. Noemenswaardig is nog de finish van elf topmeiden die allen getroffen door kanker en/of net schoon verklaart waren, met elkaar wandelden en maar liefst iets meer dan € 13.000,- meebrachten. Een prachtig mooie en emotionele tocht. Ook Anneke Bijma, die vanuit Uithuizen liep voor haar pas overleden nichtje Nicole was heel bijzonder. Het dweilorkest van de Menaemer Feintsjes wisten het Versplein en later tijdens de nazit in de tent, een ieder in feeststemming te brengen. De Hollandse slotavond werd verzorgt door de Heren Peter Zuidhof en Gerben Dwarshuis. Zij brachten de uitzinnige menigte in de juiste feeststemming.

Onwijs trots is het team op een ieder die heeft bijgedragen op wat voor manier dan ook. Het verbindende karakter en de grote saamhorigheid laat zien wat er in Bedum mogelijk is en dat kan leiden tot alleen nog maar meer bijzondere activiteiten. Wij hebben weer historie geschreven! Bedankt Bedum, op naar de elfde editie!

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter