Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Amsterdamse School wandeling Bedum - Open Monumentendag 2019
Gepubliceerd op donderdag 08 augustus 2019
Bedum - Bijzondere wandeling in Bedum langs woonhuizen , winkels en gebouwen , die in de 20er jaren van de vorige eeuw zijn gebouwd in de Amsterdamse School-bouwstijl. In Bedum zijn vele bouwwerken in deze prachtige bouwstijl te bewonderen. Zozeer zelfs dat er in 2016 een boekje is verschenen "Amsterdamse School in Bedum" , een wandel- en fietsroute door Bedum. 
 
Amsterdamse School wandeling Bedum - Open Monumentendag 2019 
 
In dit boekje is een selectie gemaakt uit de vele ontwerpen in Bedum , waarvan de meesten van de hand van architect Albert Wiersema en daarnaast van G. Koolhof  -  Karst Zevenberg en Egbert Reitsma.   De route langs  de bouwwerken geeft de schoonheid weer van de baksteenexpressionisme , die we hier de "Groninger Amsterdamse School" zijn gaan noemen.
 
De uitgave van "Amsterdamse School in Bedum "gaf voor oud-gedeputeerde en oud-burgemeester Bertus Fennema aanleiding om verder onderzoek te doen naar de architecten die zich lieten leiden door de A.S. stijl.  Het heeft geresulteerd in een prachtig boek over de architect Albert Wiersema , die in 2017 is verschenen. In 2018 kwam er een vervolg met een prachtig boek over Karst Zevenberg , gemaakt door hem en door en door Hidde Rinze Koornstra. 

Veel aandacht dus voor de bijzonder bouwstijl waar in Bedum , maar ook in vele andere plaatsen pareltjes staan van gebouwen in A.S. stijl.

Bijzondere A.S. wandeling in Bedum op zaterdag 14 september

Tijdens OPEN MONUMENTENDAG 14 en 15 september 2019 zijn er vele activiteiten waaronder in Bedum onder de paraplue van Kulturele Kommissie Bedum. En als een onderdeel een VVV Het Hogeland -Bedum wandeling langs A.S. bouwstijl gebouwen! En mogelijk gaan we ook even binnen kijken. De start van de A.S. wandeling Bedum zal zijn op zaterdag 14 september om 10.00 uur en zal door wethouder Eltjo Dijkhuis van de gemeente Het Hogeland (wethouder cultuur) worden geopend.  VVV Het Hogeland- Bedum is bijzonder verheugd dat Bertus Fennema , schrijver van de A.S. boeken, ons bij de start rond gaat leiden!
 
Onder de aandacht voor woningen in A.S. bouwstijl hopen we ook enkele elementen in een woning te bewonderen. Daarnaast gaan we het bijzondere pompgemaal aan de Emmalaan bekijken ( is open) en is de monumentale Goede Herderkerk open . In de Goede Herderkerk is daarnaast het orgel te beluisteren.
 
Wilt u deze wandeling ook meemaken ? Geef u dan op via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Of kom daarvoor tijdens de openingstijden langs bij de VVV Het Hogeland-Bedum locatie , Kapelstraat 3 . De eerste groep zal uit .... personen bestaan.

Bij de inschrijving ontvangt u het boekje Amsterdamse School in Bedum. Het wandelrouteboekje is door Bertus Fennema geheel bijgewerkt en daardoor een bijzondere uitgave!
 
Kosten voor inschrijving inclusief boekje is 5 euro per persoon ( donateurs VVV Bedum  4,00 euro) .  Inschrijving vanaf 1 september 2019 in volgorde van binnenkomst.
 
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM