Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Al 125 Groningse buurten doen mee aan Burendag
Gepubliceerd op donderdag 21 juli 2016

Al ruim 2.900 buurten hebben zich aangemeld voor Burendag. Op zaterdag 24 september organiseren Douwe Egberts en het Oranje Fonds de elfde editie van dit evenement. In Groningen staat de teller nu op 125 deelnemende buurten. Ook in de gemeente Bedum hebben zich al meerdere buurten ingeschreven. Inschrijven voor Burendag en een bijdrage aanvragen van maximaal 450 euro voor de activiteit kan nog altijd via Burendag.nl.

Al 125 Groningse buurten doen mee aan Burendag
© Oranje Fonds – Bart Homburg.

Op Burendag komen buren gezellig samen, onder het genot van een goede kop koffie, om iets vóór, in of mét de buurt te doen. Koningin Máxima gaf onlangs op 9 juni het startsein voor Burendag op Urk. Vanaf dat moment konden buren zich aanmelden. Op Burendag.nl is onder het kopje ‘Bij mij in de buurt’ een overzicht te zien van alle tot nu toe aangemelde activiteiten. Van samen een groenstrook opknappen tot multiculturele sport- en spelmiddagen: er wordt van alles georganiseerd.
 
‘Zo veel meer’
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds. “Burendag is zo veel meer dan de dag zelf. Want er ontstaan contacten, vriendschappen en buurtinitiatieven die jaren meegaan. Het brengt buren nader tot elkaar en zorgt zo voor meer harmonie in de buurt. Het verheugt me dat zo veel buurten al meedoen en er is altijd ruimte voor meer aanmeldingen.” John Brands, general manager retail Jacobs Douwe Egberts Nederland: “Al 10 jaar lang is Burendag een mooie start voor het samenkomen van mensen. Douwe Egberts nodigt daarom mensen uit om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, contact te leggen met hun buren, 365 dagen per jaar. Want door dat onderlinge contact worden bestaande banden versterkt.”
 
1 miljoen deelnemers
In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al ruim 25.000 burendagactiviteiten. Jaarlijks doen inmiddels ruim 1 miljoen mensen mee. Buren kunnen via http://www.burendag.nl een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 450 euro voor hun Burendagactiviteiten.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM