Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Achtste Bedumer Winterloop komt eraan, met een hilarisch nieuw onderdeel!
Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2018

Achtste Bedumer Winterloop komt eraan, met een hilarisch nieuw onderdeel!

Op 2 en 3 februari is het alweer tijd voor de achtste Bedumer Winterloop. Deze sponsorloop voor het UMCG Kanker Researchfonds wordt iedere eerste zaterdag in februari in het centrum van Bedum gehouden. Vorig jaar viel dit samen met Wereldkankerdag en werden er twee dagen georganiseerd. Het publiek en het team van de Winterloop hebben hiervan de smaak te pakken gekregen en vandaar dat wij dit ook in 2018 gaan realiseren. 

Zo wordt vrijdag 2 februari om 18.00 uur op het Versplein in Bedum Het Glazen Huis geopend door onze burgemeester Erica van Lente. De DJ’s in Het Glazen Huis zullen daarna 36 uur lang muziek draaien die via een donatie aangevraagd kan worden. Colourful Bedum voorziet u vanaf 18.00 uur van allerlei buitenlandse hapjes.  Er is daarnaast vrijdagavond nog veel meer te doen in het centrum van Bedum zoals een knipmarathon bij Hotel Gemeentehuis, een pubquiz onder leiding van Henk ‘Broez’n’ de Haan, een spinning marathon o.l.v. Mind & Motions en de kickboksers uit het dorp die demonstraties geven in de gymzaal aan het Versplein. Zij worden opgevolgd door de jonge meiden van DIO MA2. Zij volleyballen vanaf 23.00 uur twaalf uur lang om hun betrokkenheid met de Bedumer Winterloop en allen die aan kanker lijden te ondersteunen.

De Bedumer Winterloop zelf begint op de zaterdagmorgen om 9.00 uur met een ontbijt voor dorpsbewoners en vrijwilligers in de verwarmde feesttent op het Versplein. Aansluitend vertellen diverse artsen van het UMCG Kanker Researchfonds in de Maranathakerk om 10.00 uur over hun onderzoekswerk en de besteding van de gelden die tot nu toe zijn opgehaald door de Bedumer Winterloop. Om 13.00 uur start de werkelijke sponsorloop voor de basisschool groep 1 en 2 en de wandelaars. Om 14.00 uur zijn de oudere jeugd en de volwassenen aan de beurt. Nieuw is de Stiletto-run om 15.00 uur. Dit wordt gegarandeerd een hilarisch loopje onder aanvoering van niemand minder dan onze eigen burgemeester Erica van Lente en Marijke van Beek van onze buurtgemeente. Het gerucht gaat dat de voorzitter van de Bedumer Winterloop ook mee strompelt in dit geheel!  Rond 15.30 uur gaan de kinderen van de basisscholen en verenigingen hun beste beentje voor zetten en er wordt afgesloten met de bedrijvenloop om 16.30 uur. Bij deze laatste groep is nog ruimte dus een oproep aan de bedrijven om teams te vormen en je beste beentje voor te zetten!

De deelnemers aan de Bedumer Winterloop kunnen zich laten sponsoren om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Vorig jaar leverde de loop een recordbedrag van ruim € 101.000,00 op. Wij richten ons deze keer op Dr. Ing. Bart v/d Sluis. Hij is onderzoeker bij kindergeneeskunde en werkt in het laboratorium. Hij heeft € 40.000,- nodig om er voor te zorgen dat er betere behandelmethoden mogelijk worden voor kinderen met als doel: meer kansen met en na kanker. Daar gaan wij voor! Daarnaast heeft het team van de BW nog enkele kleinere projecten uit gezocht om te gaan realiseren. Informatie hierover, en over het programma, vindt u op onze website http://www.bedumerwinterloop.nl/ of via Facebook.

De traditionele slotavond is dit jaar op het Versplein in de feesttent en hier kan iedereen tot circa 23.30 uur terecht. Daarna kunnen de liefhebbers nog naar Grandcafé Koning voor de afterparty. De voorlopige eindstand wordt om 22.30 uur bekendgemaakt.

Klik hier voor de Bedumer Winterloop krant.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM