Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Ede Staal Meezingcafé georganiseerd door Verzoamelstee Bedum
Gepubliceerd op maandag 26 maart 2018

Kleurrijk programma Verzoamelstee Bedum voor de maanden april en mei

De komende 2 maanden  staan er verschillende boeiende activiteiten op de planning van de Verzoamelstee in Bedum. Naast de gebruikelijke inloopochtenden, met of zonder tablethelpdesk, worden er ook verschillende gezellige en informatieve ochtenden georganiseerd. De Verzoamelstee vindt iedere donderdagochtend plaats in het Grand Cafe in Alegunda Ilberi, van 9:30-11:30 uur. De toegang is gratis, voor de koffie en thee wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Een aantal activiteiten uitgelicht:

5 april Erfgoed op Stee
Stichting Meubelfabriek Huizinga Nederland komt in het kader van Erfgoed op Stee op bezoek bij Verzoamelstee Bedum. Zij nemen uit hun collectie een tiental objecten mee die op een laagdrempelige manier gepresenteerd worden aan de bewoners.
Bezoekers mogen de voorwerpen aanraken, vasthouden en doorgeven. Zo worden de zintuigen geprikkeld en associaties opgeroepen. Die vormen op hun beurt uitgangspunten voor de gesprekken tussen bewoners en de presenterende erfgoedinstelling.
Het is een dialoog tussen de objecten, de stichting en de bezoekers. Dat maakt Erfgoed op Stee een interactief en laagdrempelig activiteit.

26 april Ede Staal Meezingcafe
Op donderdag 26 april presenteert de Verzoamelstee in Bedum een Ede Staal Meezingcafé met een keur aan liedjes van deze legendarische Groninger zanger en laidjesschriever.
Ede Staal bezong het Groninger land en de Groningers zoals niemand anders dat kon. Zijn donkere warme stem, zijn grappige én melancholieke liedjes hebben zowel Groningers als mensen ver daarbuiten tot fan voor het leven gemaakt (bron: www.edestaal.nl).
Tijdens het Ede Staal Meezingcafé komen zijn mooiste liedjes voorbij en hoe fijn is het om dit met elkaar te mogen zingen! Deze activiteiten  worden georganiseerd in samenwerking met Alegunda Ilberi en Kunst op Stee.

3 mei Stilstaan bij bevrijdingsdag 
Op donderdag 3 mei zullen we in ons programma aandacht hebben voor bevrijdingsdag.

24 mei Gery Karssies vertelt over de reis naar Roemenie
Iedere week wordt er door verschillende dames van de Verzoamelstee druk gewerkt aan het maken van dekens, mutsen, sjaals en truitjes voor een kindertehuis in Roemenie. Dozen vol gaan in de vrachtwagen mee om daar te worden uitgedeeld aan mensen die een beetje extra warmte kunnen gebruiken. Gery Karssies bracht een bezoek aan het kindertehuis en vertelt over deze reis.

Het volledige programma op een rijtje
5 april  Erfgoed op Stee
12 april Inloopochtend (zonder tablethelpdesk)
19 april  Inloopochtend (met tablethelpdesk)
26 april  Ede Staal Meezingcafe
3 mei  Stilstaan bij Bevrijdingsdag
10 mei  Hemelvaartsdag (geen Verzoamelstee)
17 mei  Inloopochtend (met tablethelpdesk)
24 mei  Verslag Roemeniereis door Gery Karssies
31 mei  Inloopochtend (zonder tablethelpdesk)

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter